Arkivbild. Kommunala lokaler i Strömsund kan öppna en dryg vecka tidigare än vad som tidigare sagts. Foto: SVT

Strömsund kan öppna kommunala lokaler tidigare än utsatt

Uppdaterad
Publicerad

Sedan mars har kommunala lokaler i Strömsund varit stängda för att förhindra smittspridning av coronaviruset. Beslutet om stängning gäller till den 1 oktober i år. Men nu överväger kommunen att riva upp beslutet tidigare.

Lokalerna som berörs är bland annat Folkets hus, idrotts- och simhallar, allaktivitetshuset Saga och andra kulturevenemang i kommunens lokaler.

Anledningen att man nu är beredd att se över beslutet är att smittspridningen stabiliserats på en låg nivå.

– Vi förstår den frustration som förekommit då vi valt att hålla våra lokaler stängda, samtidigt tar vi pandemin och dess risker på stort allvar. Då läget nu är mer stabilt är vi redo att lätta på vissa restriktioner. Det känns angeläget att möjliggöra verksamhet där människor kan ses och vara aktiva på ett tryggt och säkert sätt, säger stabschefen Anders Bergman.

Kommunen planerar att ta ett beslut den 13 september och tidigast kan lokalerna öppna den 21 september. Det som avgör är hur smittspridningen utvecklas fram tills att beslutet fattas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.