Bibliotek i Strömsunds kommun öppnar för besök på nytt från och med 15 mars. Foto: TT

Strömsund öppnar upp bibliotek – tillåter fysiska besök

Uppdaterad
Publicerad

Sedan november har biblioteken i Strömsund kommun varit stängda för fysiska besök i syfte att minska smittspridningen av covid-19, men nu har kommunstyrelsen i Strömsund beslutat att man får besöka biblioteken igen.

Biblioteken öppnar för fysiska besök den 15 mars, men kommunen uppmanar till fortsatt försiktighet och att man följer rådande rekommendationer vid eventuella besök. 

Kommunen kommer däremot inte att öppna upp andra kommunala lokaler som också har varit stängda sedan november. Istället förlängs stängningen för bland annat simhallar, kommunala idrottshallar och gym till och med den 31 mars.

Oro för sportlovsperiod

Anledningen är att kommunen är oroliga  att sportlovsperioden ska innebära en ökad risk för smittspridning och klusterutbrott.

– Under sportlovsveckorna väljer kanske fler än tidigare att resa och vi bedömer därför att det inte är rätt läge att öppna. Under jul och nyår upplevde vi en kraftigt ökad smittspridning i kommunen. Nu har antalet fall minskat men vi ser en risk att läget kan bli lika allvarligt igen och det vill vi motverka, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S) i ett pressmeddelande.

  • Simhallar (endast öppna för skolornas verksamhet).
  • Kommunala idrottshallar (endast öppna för skolornas verksamhet).
  • Allaktivitetshuset Saga, Strömsund.
  • Teknikhuset, Strömsund.
  • Kommunala samlingslokaler.
  • Gym i kommunala lokaler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet