Inför jul är det nu en strid ström av stuggäster som kommer till Vemdalen, och det innebär också full fart i skidbackarna, berättar Anna Hansson, vd för Destination Vemdalen Foto: Linnea Frisk

Stuggästerna drar till fjälls i jul och stannar länge

Uppdaterad
Publicerad

Medan fjällhotellen drabbats av massavbokningar inför julhelgen är strömmen av stuggäster till fjällen stor och de som kommer tänker stanna länge  Hör mer om det i videon ovan med Anna Hansson, vd för Destination Vemdalen.

Turistbolaget Destination Vemdalen frågade 2500 privata stugägare i Vemdalen om de skulle åka upp till sin stuga i området under jul. 93 procent svarade ja. Av de tillfrågade svarade dessutom 20 procent att de skulle stanna längre än tre veckor.

Samtidigt har de tre större hotell som finns i Vemdalen drabbats av många avbokningar.

Men med alla stuggäster är det ändå full fart i skidområdena. I Vemdalen, Klösvjö och Björnrike fanns i måndags 4 500 personer i skidsystemet, enligt liftbolaget Skistar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.