Sundsjö kyrka sett från Fanbyn. I förgrunden själva Sundsjön. Foto: SVT

Sundsjö hembygdsförening blev årets bästa

Uppdaterad
Publicerad

Idag tilldelas Sundsjö hembygdsförening i Jämtland utmärkelsen Årets Hembygdsförening.

I Sverige finns över 2000 aktiva hembygdsföreningar. Och för att uppmärksamma deras arbete utses varje år en förening som utmärkt sig extra mycket. I år går utmärkelsen till Sundsjö i Bräcke kommun för deras insatser under de stora skogsbränderna förra sommaren.

Motiveringen lyder:

För viktiga och berömvärda insatser i samband med skogsbranden i Bräcke sommaren 2018. I en tid av kris visade föreningen prov på ansvarstagande, laganda och handlingskraft.

Med sin breda verksamhet är föreningen viktig för den lokala gemenskapen. Genom att aktivt vända sig till nyinflyttade och ungdomar, visar föreningen att man lever efter hembygdsrörelsens vision om en levande hembygd öppen för alla.

Oerhört stolta

– Det är jätte-jätteroligt det här. Vi är oerhört stolta och glada över utmärkelsen, säger ordföranden i Sundsjö Hembygdsförening, Ulrika Nyberg

Förutom äran och den positiva uppmärksamheten får föreningen 10 000 kr. Prisutdelningen sker på lördagkvällen i Östersund där Sveriges Hembygdsförbund i år har sin riksstämma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer