Arkivbild Foto: SVT

Sundsvallsbo körde full på cruising i Hammarstrand

Publicerad

Det var i samband med cruising i Hammarstrand som den onyktre Sundsvallsbon backade in en parkerad bil. Han får villkorlig dom och samhällstjänst av Östersunds tingsrätt.

Mannen, en 23-årig Sundsvallsbo, befann sig i Hammarstrand när han backade på en annan, stillastående, bil. Hans uppförande i samband med händelsen gjorde de som befanns sig intill misstänksamma. De kallade på polis och vid provtagning visade det sig att 23-åringen hade 0,7 mg per liter utandningsluft.

Det betyder att han var så onykter att han ska dömas för grovt rattfylleri. Straffvärdet uppgår till en månads fängelse. Tingsrätten gör emellertid bedömningen att omständigheterna; han körde en kort sträcka i låg hastighet och alkoholkoncentrationen var förhållandevis låg och väljer därför att inte döma till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.