Morgan Nylander från Frösön var överlycklig över att få köpa några biljetter till matchen i februari. Foto: SVT

Supportern Morgan: ”Man är nästan lite gråtmild”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen släpptes de första åtråvärda biljetterna till sextondelsfinalen i Europa League mellan Östersunds FK och Arsenal FC som går av stapeln den 15 februari.

Klockan 12 slog man upp portarna till ÖFK:s shop på Prästgatan i Östersund och under ett dygn får de trognaste supportrarna köpa två biljetter per årskort. Sammanlagt hade årskortsinnehavarna möjlighet att köpa upp till 2.000 av biljetterna till matchen under onsdagen.

Ett hundratal trotsade vädret och köpte på plats i shopen, men det stora flertalet valde att köpa över nätet.

ÖFK i Europa League

”Haft historik med lite problem”

Ola Laxvik är biljettansvarig för ÖFK-shopen och han och hans kollegor var minst sagt laddade en minut innan biljettsläppet.

– Jag hoppas att det kommer att gå väldigt bra förstås. Vi har ju haft en historik med lite problem i samband med släpp. Men det kommer att gå fint.

Frösöbon Morgan Nylander var sannerligen på hugget efter biljetterna till ÖFK – Arsenal-matchen. Han hade köat sedan klockan fem i morse utanför shopen och nu – sju timmar senare, fick han som första ÖFK-supporter, äntligen lägga vantarna på några åtråvärda biljetter.

–  Helt underbara ser biljetterna ut, säger Morgan och får nästan något saligt i blicken samtidigt som han smeker dem ömt.

– Östersund FK vs Arsenal FC – fantastiskt. Man är nästan lite gråtmild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet