Det krävs omfattande reparationer av bron över Ljusnan, därför har Trafikverket flyttat fram datumet för när trafiken kan släppas fram. Foto: SVT

Svegsbron avstängd till 10 december

Uppdaterad
Publicerad

Bron på E 45 över Ljusnan vid Sveg har varit avstängd för trafik sedan 22 november efter att en kranbil kolliderade med brokonstruktionen. Trafikverkets senaste prognos är att bron kan öppnas 10 december.

Anledningen till att arbetet tar tid är att olyckan orsakade att flera balkar gick av eller deformerades. Det uppstod också skador i form av sprickor på brons bärande konstruktion.

Fyra nya balkar till bron är under tillverkning och Trafikverket väntar på att dessa ska levereras. När balkarna kommit tar det några dagar att montera dessa. Just nu pågår svetsningsarbete på bron.

– Nu när det har gått några dagar och vi känner till alla moment som behöver göras så har vi en mer säker prognos, säger Trafikverkets projektledare Alexander Vengelin i ett pressmeddelande.

Det här gäller för trafiken efter brokraschen i Sveg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.