– Händelser som dessa berör oss som människor och då känns det viktigt att vi finns tillgängliga som kyrka, säger Jenny Nordin, kyrkoherde i Östersunds församling. Foto: SVT

Svenska kyrkan öppnar upp efter villabranden

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av villabranden i Odensala i onsdags, där två människor omkom, anordnar Odensalakyrkan drop in-mottagning.

Tanken är att den som vill ska kunna reflektera över det som inträffat och prata med en präst. Man kan även bara tända ett ljus eller få en kopp kaffe.

Kyrkan har öppet mellan klockan 10.00-15.00 på torsdag och fredag.

”Berör oss som människor”

– Händelser som dessa berör oss som människor och då känns det viktigt att vi finns tillgängliga som kyrka. Vi hoppas att detta blir en hjälp för de som har behov av att mötas, säger Jenny Nordin, kyrkoherde i Östersunds församling.

Drop-in-besöken sker i enlighet med rådande coronarestriktioner, endast 50 personer tillåts i lokalen vid ett och samma tillfälle och dessa personer ska vara symtomfria.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.