Sveriges lokalrevyer intar Östersund

Publicerad

I veckan avgörs Revy-SM på Storsjöteatern i Östersund. Omkring 360 personer från 28 revysällskap från hela landet är på plats.

1997 anordnades Revy-SM i Östersund senast, men nu är det alltså dags igen. 56 revynummer tävlar i fem olika klasser, sång & musik, sketch, monolog, lokalt nummer och dans & rytm.

Några nummer i varje klass är direktkvalificerade till finalen på lördag och övriga tas ut via två semifinaler på torsdag.

Stort arrangemang

Östersundsrevyn är arrangerande revysällskap och kommer stå för inramningen av finalföreställningen.

Men vid sidan av det som händer på scen anordnas en hel del kringaktiviteter, som till exempel seminarier, föreläsningar och gratis lunchrevy på Stortorget varje dag.

Östersundsrevyns Mats Hurtig är projektledare för Revy-SM.

– Det är som en stor branschträff och det är mycket som måste fungera. Alla som kommer hit ska repetera och det är tajt med tid. Varje nummer har femton minuter på scen så det gäller att både dom och vi är förberedda, säger Mats Hurtig som är projektledare för Revy-SM.

Blir historisk

Patrik Zackrisson från Östersundsrevyn tävlar i alla klasser i Revy-SM.

Östersundsrevyn har faktiskt finalklara nummer i alla klasser. Dessutom är för första gången någonsin en och samma person med i alla klasser, nämligen Östersundsrevyns Patrik Zackrisson.

Hör mer om Revy-SM och se Östersundsrevyn repetera i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Revy-SM 2019

Mer i ämnet