Taket rasade in på Berners i Östersund på tisdagmorgonen. Foto: SVT

Tak rasade på bilhall i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En stor del av taket på Berners bilhall i Östersund rasade in strax före klockan åtta på tisdagmorgon. I videon ovan kan du se hur det såg ut och höra räddningsledare Leif Ekström berätta om det som hände.

– Det verkar inte vara någon människa kvar inne i bilhallen, säger inre befäl vid räddningstjänsten Ulf Jernström.

Det är Volkswagenhallen som rasat in och det kan ha handlat det om att taket varit snötyngt, men det är fortfarande oklart, enligt inre befäl. Inne i bilhallen fanns en hel del snö när räddningstjänsten kom till platsen.

Raset inträffade vid 7.45-tiden. Vid 8.30-tiden avslutade räddningstjänsten sitt arbete på platsen.

Polisen har flugit med drönare i lokalen för att säkerställa att inga personer finns kvar. En anmälan om framkallande av fara för annan är också upprättad.

– Polisen ska göra en teknisk undersökning så fort det är säkert, säger miljöåklagare Stig Andersson till SVT Nyheter Jämtland. Dessutom ska Arbetsmiljöverket också utreda vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.