Felicia Persson tyckte det var fantastiskt att få åka skidor igen. Foto: Fredrik Lundamark, SVT

Tänndalen öppnade för skidåkning

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen öppnade Tänndalen för skid- och snowboardåkare igen. Planen är att hålla öppet under Kristihimmelsfärdshelgen.

Normalt sett har anläggningen stängt för säsongen vid den här tiden. Men eftersom man har rekordmycket snö kvar för årstiden så föddes idén att öppna en lift och några nedfarter under några dagar. Man vänder sig dock enbart till by- och länsbor.

– Det gick ganska snabbt att ta beslutet faktiskt. Alla bybor får en sista chans till skidåkning och vi kommer skänka hälften av intäkterna till byggandet av en skate-park i Funäsdalen, så det känns helt rätt. Det säger Rasmus Bent som är anläggningschef i Tänndalen.

Coronaviruset i Jämtlands län

Man har också vidtagit extra åtgärder med anledning av coronapandemin. Skyltar uppmanar alla att hålla avstånd, all servering sker utomhus, man har separata liftköer och besökarna uppmanas att köpa liftkort online. 

Se bilder från Tänndalen och hör besökarna om beslutet att öppna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet