Samuel Mensiro och Douglas Bergqvist glädjs över alla nya kontrakt. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Theo, 12, skrev kontrakt med ÖFK

Publicerad

ÖFK med Douglas Bergqvist och Saman Ghoddos i spetsen startar en drogfri ungdomsklubb. Medlemmarna får gratis årskort – mot att de lovar att avstå alkohol och droger.

På måndagseftermiddagen samlades ett hundratal ungdomar på ett varuhus i centrala Östersund för att skriva kontrakt med två av ÖFK:s spelare. Douglas Bergqvist och Saman Ghoddos är ambassadörer för projektet som går under namnet ”ÖFK Team 12-17”.

– Det är självklart att jag ställer upp som ambassadör för det här, säger Saman Ghoddos. Det är ett väldigt fint och bra initiativ av ÖFK och de andra medarrangörerna.

Skriver på avtal

ÖFK Team 12-17 är en klubb där ungdomar, som är mellan just 12 och 17 år, får ett årskort på ståplatsläktaren på ÖFK:s hemmamatcher. Förutsättningen är att de förbinder sig att avstå alkohol och droger under hela året fram till 31 december. Avtalet gäller tills vidare och de som skriver på det får bekräfta kontraktet en gång per år tills de fyller 18 år för att få möjligheten att få ut ett nytt årskort.

En av de som skrev på var 12-årige Theo Ros.

– Jag ska hålla mig från droger och alkohol fram tills jag blir 17 år. Det är inga problem, säger han.

Anstormning

Från början hade ÖFK avsatt 150 årskort till medlemmarna i ÖFK Team 12-17. Men intresset för att vara med överträffade alla förväntningar och på ett dygn anmälde sig 234 stycken till den nya klubben. ÖFK beslöt då att allihop skulle få vara med.

ÖFKs Lasse Landin säger i ett uttalande att det är ett långtgående kontrakt för de ungdomar som skriver på.

– Det är fullständigt självklart att du sköter dig på ett bra sätt – i arenan, på stan, i skolan med mera, och är en god kamrat i alla lägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer