Thord Eric ser bara litet hopp för ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

En ny styrelse och en framtid helt avskild från Daniel Kindberg. Det är två solklara krav för att ÖFK ska ha en chans till överlevnad. Detta menar förre sportredaktören Thord Eric Nilsson.

Thord Eric Nilsson är nestorn inom länets sportjournalistik. Numera är han pensionerad, men han har hela tiden följt utvecklingen inom ÖFK och givetvis tänker han delta vid klubbens medlemsmöte på tisdagskvällen.

– Om de inser att det krävs en helt ny styrelse och att Daniel Kindberg obönhörligen måste bort finns en liten möjlighet att ÖFK klarar sig. Annars ser jag det som helt chanslöst, säger Thord Eric Nilsson.

ÖFK i ekonomisk kris

Vill inte förknippas

Att Kindberg hålls borta från grytorna menar Thord Eric är en förutsättning,eftersom de sponsorer som möjligen kan tänka sig att att rädda situationen inte vill bli förknippade med Daniel Kindberg.

Men du vill också få bort styrelsen. Vad är det för fel på den?

– De har haft ett halvår på sig nu och inte fattat ett enda vettigt beslut. Styrelsen har dessutom gått ut och förnekat att det skulle råda kris i klubben. I dag förstår alla att ÖFK är inne i en djup kris, säger Thord Eric Nilsson.

20 miljoner krävs

Han har ägnat en hel det tid till att djupgranska ÖFK:s bokslut för flera år. Hans slutsats är att klubben under resterande 2019 måste få in 20 miljoner för att överleva.

– Många pratar om hur mycket mera pengar som tillkommer nästa år i och med ett nytt TV-avtal. Faktum är att om ÖFK fått nästa års belopp redan i år så hade det lik förbaskat varit kris, påstår han.

ÖFK:s ordförande Bo Ottosson kommenterar Thord Erics utspel så här:

– Om den allmänna meningen är att vi ska avgå så gör vi så klart det, säger han. I övrigt vill han inte diskutera frågan närmare just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet