”Åre torg har blivit en utomhus restaurang som gästspelas av olika kockar” säger Calle Hedman, arrangör Åre Gastronomy Week. Foto: SVT

Tipitält, utomhusmatlagning och Cook-alongs – årets upplaga av Åre Gastronomy Week är i gång

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har lett till att flera evenemang ställts in. Men den årliga matveckan, Åre Gastronomy Week,  genomförs just nu med lite nytänkande.

En av nyheterna i år är en tv-studio som sänder digitalt två gånger per dag.

– Vi var nära att ställa in i år men restaurangerna har haft det tufft och kämpat på och då ville vi inte ge oss. Vi vill visa att om man anpassar sig och tänker nytt går det att genomföra saker, säger Calle Hedman, delägare och projektledare för Åre Gastronomy Week.

Temat är viltplockat

Det man kan hitta i skog, fjäll och hav lagas det mat och dryck av.

– Den här veckan är ju ett sätt att samla aktörerna och visa upp vår matkultur vi har i Jämtland, säger Calle Hedman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.