Tjänstehund gick till attack mot tre poliser – utredningen nerlagd

Publicerad

Tre poliser i Östersund blev attackerade och skadade av en tjänstehund i samband med rastning av hunden. Händelsen polisanmäldes som en arbetsplatsolycka, men nu är utredningen nerlagd.

Det var i början av december som en tjänstehund gick till attack mot tre poliser.

Vid rastning av hunden bet denna två poliser i händerna. När de uppsökte sjukvården och en tredje polis tog hand om hunden, så attackerades även denna polis.

Två poliser sjukskrevs – en tillbaka i tjänst

Alla uppsökte sjukvård, men kunde lämna sjukhuset strax därefter. Två av poliserna sjukskrevs efter händelsen.

– En är åter i tjänst men en av poliserna är fortsatt sjukskriven, säger Jörgen Modin, områdesansvarig för hundverksamheten i polisområde Jämtland.

Händelsen polisanmäldes som en arbetsplatsolycka och polisen anmälde även händelsen till Arbetsmiljöverket. Båda dessa utredningar är nu nerlagda.

– Men polisen kommer fortsätta att utreda händelsen internt, säger Jörgen Modin.

”En av våra snällaste hundar”

Polisen har fortfarande ingen förklaring till händelsen och varför hunden valde att gå till attack. Jörgen Modin har beskrivit den aktuella hunden som ”en av våra snällaste hundar.”

Hunden har tagits ur tjänst under tiden som utredningen pågår. Under nästa vecka kommer en besiktningsman att inspektera hunden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer