En och en halv miljon går till forskning på Risk and Crisis Research centre i Östersund nästa år. Totalt delas tolv miljoner kronor ut av Mittuniversitetet och Östersunds kommun. Foto: Mittuniversitetet

Tolv miljoner till forskning i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Nu satsas tolv miljoner kronor på forskning i Östersund nästa år. Pengarna går bland annat till Risk and Crisis Research Centre, Vintersportcentrum och turismforskningscentret Etour.

Medlen kommer till hälften från Östersunds kommun och till hälften från Mittuniversitetet. Satsningen sker inom ramen för ett samverkansavtal – som parterna haft tidigare och som nu förlängs.

− Samarbetet med Östersunds kommun har under många år varit ovärderligt för att flera av våra forskningscentrum har kunnat fortsätta hålla sin höga nivå och utvecklas ytterligare, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Pengar till forskning om vintersport och turism

Av de tolv miljonerna går en och en halv miljon kronor vardera till Nationell Vintersportcentrum, Sports Tech Research Centre, Risk and Crisis centre och turismforskningscentret Etour,

Utöver det får ett antal mindre projekt också pengar, exempelvis går 900 000 kronor till en satsning för att uppmuntra till ökad fyskisk aktivitet bland barn och unga med funktionsnedsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.