Foto: SVT Design

Traktorolycka i Jämtland – en till sjukhus

Publicerad

En person skadades vid en trafikolycka på E14 väster om Duved på söndagseftermiddagen när en traktor körde i diket. Vid 18-tiden kom ännu ett larm om en traktor i diket.

Det var en större traktor med släp som körde av vägen vid Rännbergsbacken vid 15.30-tiden.

– Föraren kunde ta sig ur traktorn själv,  säger insatsledaren Kåke Rosén vid Räddningstjänsten i Åre till SVT.

Traktorföraren fördes med vägambulans till en plats där ambulanshelikoptern kunde landa – och sedan fördes han med helikoptern till Östersunds sjukhus.

– Det var väldigt, väldigt halt på olycksplatsen och det brukar det kunna vara just där den här årstiden, säger Kåke Rosén.

En sandbil skickades också till platsen och vägen var avstängd under räddningsarbetet.

Larm om ännu en traktor i diket

Vid 18-tiden kom ytterligare ett larm om en traktorolycka i länet. Denna gång vid Myrviken camping. Det skulle enligt inringare handla om en traktor som kört i diket även denna gång. Men räddningstjänsten fick vända åter från platsen.

– Vi har varit på platsen och letat, men vi har inte kunnat hitta något som tyder på någon olycka. Efter en stunds sökande i området vände vi åter från platsen, säger Sara Wickenberg, inre befäl vid räddningstjänsten, och påpekar att Polisen har blivit informerad om larmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer