Trafikolycka på E14 utanför Storlien – två till norskt sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På E14 vid Storlien i Åre kommun har en kollision mellan en personbil och en lastbil inträffat på torsdagen strax efter 13.30. Vid 16-tiden påverkades trafiken fortfarande i båda riktningarna nära den norska gränsen.

Räddningstjänst och ambulanser från både Sverige och Norge har varit på platsen. Vid klockan 16.00 jobbade räddningstjänsten fortfarande på plats och bärgningsarbete av lastbilen var igång. Trafiken släpptes då fram växelvis i ett körfält.

Det var totalt tre personer inblandade varav två färdades i personbilen. Både personbilen och lastbilen var norskregistrerade.

– Två personer har åkt ambulans till norskt sjukhus. Skadeläget är oklart men de ska ha varit vakna efter olyckan. Alla tre personer som var inblandade i olyckan var norska medborgare , säger Elin Elisson, inre befäl på räddningstjänsten Jämtland.

Båda fordonen kommer att bärgas därifrån. Enligt Trafikverkets prognos kan trafiken påverkas fram till 17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.