Trafikverket vill att det byggs snabbladdare för bilar i glesbygden. Nu kan man söka investerignsstöd för fyra platser i Jämtlands län. Foto: SVT Arkiv

Trafikverket ger stöd till fyra snabbladdare i Jämtland och Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare snabbladdare för elbilar bör byggas på fyra platser i Jämtland och Härjedalen. Det menar Trafikverkets om nu öppnar för ansökningar om investerignsstöd.

De fyra platserna som Trafikverket vill att det byggs på är antingen Lidsjöberg eller Gubbhögen i Strömsunds kommun, Stugun i Ragunda, Storsjö i Bergs kommun och Ytterhogdal i Härjedalens kommun.

– Snabbladdare för Lidsjöberg/Gubbhögen har varit ute i en tidigare anbundsomgång, men då fick vi inga anbud där, säger Hanna Eklöf, utredningsledare vid Trafikverket till SVT Nyheter Jämtland.

Men den som vill söka måste vara ganska snabb. Anbudstiden går ut den 21 oktober och redan när anbudstiden skickas in behöver marktillstånd finnas och att man har kontakt med elnätsbolaget i området.

– Det är kort om tid, säger Hanna Eklöf. Det är för att vi ska få ihop vår tidsplan. Vi har pengarna det här året och vi kan betala ut 75 procent i förskott. Som mest kan man få 100 procent i investeringsstöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.