Hör innebandytränaren Christoffer Boman berätta om hur föreningen har jobbat för att coronasäkra träningarna för pojklaget i klippet. Foto: Jakob Wesslund/SVT

Träningar coronaanpassas när idrotten flyttar inomhus

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har lett till en ny verklighet för länets idrottsföreningar där man måste förhindra smittspridning på träningarna, något som kan vara extra svårt inomhus.

Innebandyföreningen Jemtlands innebandy har under hösten regelbundna träningar för pojkarlaget 08-09. För att förhindra smittspridning håller man extra avstånd i omklädningsrummen och majoriteten av föräldrarna följer inte med in på träningarna.

– Vi för en aktiv dialog med föräldrar för att gemensamt besluta hur vi ska genomföra säkra träningar och hurvida vi ska göra förändringar eller om huruvida vi ska anmäla oss till eventuella matcher. VI ser allvarligt på situationen och har tänkt igenom hur vi ska agera vid ett scenario om en spelare blir smittad. Kanske kan vi skicka hem den enskilda spelaren eller så får vi ta ett uppehåll, säger tränaren Christoffer Boman. 

Coronaviruset i Jämtlands län

Lika kul på planen

Även om träningarna sker under speciella förhållanden är stämningen bland tränare och spelare oförändrad.

– Vi är alla positiva och har mycket energi på träningarna. Målet är ju att grabbarna ska kunna ha lika kul som alltid när de är på planen, säger Boman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet