Bild från brottsplatsen i Krångede Foto: ur polisens förundersökning

Tre döms efter stöld i Krångede

Uppdaterad
Publicerad

Tre män döms av Östersunds tingsrätt för att ha stulit verktyg till ett värde av 200 000 kronor vid Krångede kraftverk. Två av männen ska även utvisas och får inte återkomma till Sverige inom fem år.

Tjuvarna lyckades aldrig lämna kraftverksområdet med stöldgodset kvällen den 21 december. Två plogbilsförare uppmärksammade att det var något i görningen och plogade in tjuvarnas bil och ställde sina fordon så att de blockerade flyktvägen.

Polisen kallades till platsen och kunde gripa de tre männen som är 54, 25 och 22 år gamla, hemmahörande andra europeiska länder.

Fängelse och villkorlig dom

De tre åtalades misstänkta för stöld försökt till stöld. Östersunds tingsrätt dömer 54-åringen till sju månaders fängelse och utvisning för stöld, 25-åringen till villkorlig dom och utvisning och 22-åringen till villkorlig dom för försök till stöld.

Värdet på stöldgodset från Krångede som hittades i de tre männens bil uppskattas till omkring 200 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.