Foto: SVT

Grov misshandel och försök till våldtäkt i Östersund – nu döms tre män till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Tre män döms nu till fängelse för att ha misshandlat och försökt våldta en fjärde man i Östersund. Bland annat ska de ha försökt föra in ett järnrör i mannens anus.

Det var i februari förra året som de tre männen ska ha gett sig på målsägande i ett källarförråd på en adress i Östersund. Där måttade de flera slag och sparkar mot mannen, som de sedan tidigare varit i konflikt med. Männen försökte dessutom föra in ett järnrör genom hans anus och övergreppen filmades med en mobilkamera.

Samtliga av de tre nu dömda männen har erkänt sin medverkan till misshandeln i viss omfattning. De har dock förnekat att de ska ha gjort sig skyldiga till grov våldtäkt. En av dem har erkänt att han placerat ett järnrör mellan skinkorna på den misshandlade mannen, men har menat att han inte haft något uppsåt att våldta.

Genom de beslagtagna videofilmerna, den tekniska bevisningen och målsägandens berättelser dömer tingsrätten männen för grov misshandel och försök till grov vådltäkt.

Döms även för andra brott

Utöver misshandeln och våldtäktsförsöket har två av de tilltalade gjort sig skyldiga till en rad andra brott. En av dem döms för inbrottsstöld på en ort i Åre kommun. Där ska bland annat smycken och kontanter ha stulits. Han döms även för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han döms till tre år och sex månaders fängelse.

En annan av männen döms också för tre fall av penningtvättsbrott då han ska ha hanterat pengar som kommit från brottslig verksamhet. Hans straff sätts till tre år och åtta månaders fängelse.

Den tredje mannen döms till tre år och sex månaders fängelse för misshandeln och våldtäktsförsöket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer