Tre 17-åringar åtalas för att ha tafsat och ofredat en tjej, och sedan delat det på sociala medier. Foto: TT

Tre 17-åringar åtalas – ska ha filmat övergrepp och lagt ut på Snapchat

Uppdaterad
Publicerad

Tre 17-åringar åtalas för att i september i fjol ha tafsat på och dragit ner gylfen på en berusad kvinna i en bil. Övergreppen ska ha filmats och spridits på det sociala nätverket Snapchat.

Händelsen ska ha utspelat sig på en ort i Östersunds kommun. Enligt åtalet var målsägaren särskilt utsatt då hon befann sig ensam i en bil med med personer hon inte kände och dessutom var berusad.

En av de unga männen åtalas för sexuellt övergrepp alternativt oaktsamt sexuellt övergrepp för att ha tagit på målsägarens könsdelar trots att hon inte deltog frivilligt.

En annan åtalas för sexuellt ofredande då han ska ha öppnat målsägarens gylf. Den tredje personen åtalas för olaga integritetsintrång då han ska ha filmat händelsen och delat det på Snapchat.

Gruppchatt del av bevisning

Enligt åtalet har vittnen styrkt att övergreppen filmats och att de tre ungdomarna uttryckt sig nedlåtande om målsäagaren. Åklagaren har som bevisning även utdrag ur en gruppchatt mellan de tilltalade där de ska ha uttryckt sig nedsättande och där de ska ha insett att de gjort fel. Ytterligare bevisning är det filmklipp som delats på sociala medier.

De tre 17-åringarna har medgett händelseförloppet men förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.