Foto: Arkiv

Fem villainbrott i länet under fredagseftermiddagen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in anmälningar om flera misstänkta inbrott bland annat från Åsarna, Vemdalsskalet och Fåker, under fredagseftermiddagen. Det är oklart om det finns något samband mellan inbrotten.

Det är en villa i Åsarna, en sportstuga i Vemdalsskalet och en villa i Hoverberg där det varit inbrott av olika slag. I Åsarna är det konstaterat att något stulits. I Vemdalsskalet ser man att det är ett inbrott med det är oklart om något tillgripits. I Hoverberg har någon okänd gärningsperson brutit upp ett fönster även där är det oklart om något är stulet.

Senare under kvällen, strax före klockan 19 kom ytterligare två inbrott till polisens kännedom. Det ena i Fåker och det andra i Pilgrimstad. De misstänks ha inträffat inom två timmar innan det upptäcktes.

Förstör inga spår

Polisen vet inte om det finns något samband mellan inbrotten, men uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna.

Polisen påminner också den som utsatts för inbrott att inte röra något på brottsplatsen för att inte förstöra spår. Istället ska man, direkt man upptäcker ett inbrott, gå ut och låsa dörren för att sedan ringa polisen.

Tips och iakttagelser tas tacksamt emot, skriver polisen på sin hemsida.

Artikeln är uppdaterad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer