Tummen ner för Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsviks satsning på Melodifestivalen kostar 900.000 nästa år. Ett pris som gör att Östersund valt bort evenemanget.

Örnsköldsvik arrangerar nästa februari Melodifestivalen för tredje gången sedan 2007. Där har det varit ett viktigt sätt att dra besökare, men också att göra staden känd.

– Melodifestivalen skapar ett medvetande om regionen. Och det finns en stolthet över att vi kan ha det här i Örnsköldsvik, säger Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare i Örnsköldsvik.

I Östersund däremot är det tummen ner, trots att den nya Arenan står klar lagom till vintern. Vinterstaden ska istället profilera sig på sport och friluftsliv.

– Tävlingarna ger en exponering av Östersund och det är rätt val utifrån de begränsade resurser vi har, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd i Östersund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.