Tunnbrödschips från Jämtland har i många år varit något av en profilprodukt för länet. Foto: SVT

Tunnbrödschips från Jämtland i konkurs

Publicerad

Sedan 2007 har tunnbrödschips under varumärket Mörsjö Deli tillverkats i Östersund. Nu går företaget i konkurs.

Jämt Tugget AB heter företaget bakom tunnbrödschipsen och de startade sin verksamhet i december 2007 i ett litet garage på Frösön. Successivt har produktfloran utökats och verksamheten har växt varje år med 30-35 procent. Detta skriver företaget i ett mejl på måndagseftermiddagen.

Stor export

Gradvis har andelen export ökat och idag var exporten cirka 15 procent till bland annat Norge, England, Estland och Tyskland.

I samband med centrala avtal har leveranskraven ökat och under 2017 gjordes en större kapacitetsökning. Försäljningen har inte stigit enligt förväntan och verksamheten gick sedan en tid tillbaka med förlust. Nödvändiga åtgärder vidtogs för att minska kostnaderna, men det räckte inte för att undvika dagens konkurs.

Känns sorgligt

– Det känns naturligtvis sorgligt att behöva meddela detta. Jag är oerhört stolt över mina fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer! Det är vår absoluta ambition att Mörsjö deli ska fortsätta finnas som ett starkt varumärke på marknaden, säger Anna Godevärn, vd för Jämt Tugget AB.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer