Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det norska inslaget var som vanligt stort när Storsjöcupen invigdes. Se mer från festligheterna som företogs i centrala Östersund på måndagskvällen. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Tusentals fotbollsspelare var med vid invigningen av Storsjöcupen

Uppdaterad
Publicerad

Stosjöcupen är tillbaka och traditionsenligt inleddes fotbollsturneringen med en marsch genom centrala Östersund. Se delar av den i klippet ovan.

På måndagskvällen var det dags för invigningen av Storsjöcupen – en av Sveriges äldsta cuper – som i år firar 50- års jubileum där bland andra Medina bjöd på underhållning. Fotbollslag från hela världen finns nu på plats i Östersund för att under fem dagar spela mot varandra.

Totalt 379 lag är anmälda till årets upplaga av Storsjöcupen. Under tisdagen inleds själva fotbollsturneringen.

Se bilder från invigningen i Östersund.

Ali Jammali till höger, är ena halvan av Medina, och har sina rötter i Östersund. Han och artistkollegan Sami Rekik uppträdde under Storsjöcupens invigning. Se mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.