Foto: Ur polisens förundersökningsrapport

Två åtalas för grovt vapenbrott och grovt häleri

Publicerad

Två män, 60 och 30 år gamla åtalas vid Östersunds tingsrätt för grovt häleri och grovt vapenbrott. Båda männen förnekar brott.

Det var i samband med en annan utredning som polisen fick uppgifter om både det misstänkta häleriet och det grova vapenbrottet.

När det gäller häleriet så har de båda männen sålt skidbyxor på bland annat Facebook. Skidbyxorna var stulna från ett lager i Helsingborg och värdet på det stulna uppskattas till minst 1 200 000 kronor. Köpare från flera ställen i Jämtland har köpt byxorna i god tro.

”Inte riktiga vapen”

När det gäller det grova vapenbrottet så påträffade polisen flera bilder på de misstänkta då de poserar med vapen. Flera av vapnen misstänks komma från en grov stöld i Bräcke kommun 2017.

Den yngre mannen har i polisförhör sagt att det inte rör sig om riktiga vapen. Den äldre mannen säger sig inte komma ihåg något från när bilderna togs.

De båda männen är i dagsläget skrivna i Västernorrland men har flera fastigheter i Jämtlands län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.