De två cheferna på akutmottagningen på Östersunds sjukhus fick lämna sina tjänster igår. I klippet berättar Anna Granevärn , tillförordnad områdeschef på akutmottagningen, om varför beslutet togs. Foto: SVT

Två chefer på akutmottagningen i Östersund får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Två chefer på akutmottagningen på Östersunds sjukhus har fått lämna sina uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen är att Regionen vill införa ett nytt ledarskap som kan stärka verksamheten.

– Vi har haft stora bekymmer på akutmottagning under en längre tid. Det otrolig viktig del för hela vår organisation och vi måste nu göra en total omstart för att få verksamheten att fungera. För att den förändringen ska lyckas behövs det ett ledarskap som kan skapa stabilitet och framtidstro för våra medarbetare och det har vi inte idag, säger Anna Granevärn , tillförordnad områdeschef på akutmottagningen till SVT Nyheter Jämtland.

De två cheferna fick lämna sina tjänster under måndagen. Med start imorgon kommer Regionens beredskapschef, Anna-Lena Alfreds, att ta över som tillförordnad områdeschef för akutmottagningen och dela på ansvaret med Anna Granevärn som blir tillförordnad områdeschef för ambulanssjukvården. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.