Foto: SVT

Två kvinnor överfallna

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor blev under lördagsnatten attackerade i samma område av för dem okända män. En kvinna blev utsatt för ett våldtäktsförsök av tre unga män, den andra blev slagen i ansiktet.

En kvinna ringde polisen natten mot söndag och berättade att hon blivit attackerad av tre, för henne, okända unga män i centrala Östersund. De tre männen är i 18-25 årsåldern. Det var vid ett-tiden som männen ska ha hoppat på henne.

Slita av byxorna

– Hon blev nerbrottad till marken och där ska de ha försökt slita av henne byxorna. Men hon har gjort motstånd och lyckats slå sig loss och springa från platsen – då ska gärningsmännen också ha sprungit där ifrån, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland till TT.

Överfallen i Östersund 2016

Ingen har ännu gripits men polisen har signalement på de misstänkta gärningsmännen och utreder nu våldtäktsförsöket.

Oprovocerat påhoppad

Senare på natten får polisen in ett samtal från en kvinna som uppger att hon har blivit oprovocerat påhoppad i centrala Östersund. En ensam gärningsman har gått fram till den ensamma kvinnan och slagit henne i ansiket med knuten näve.

Mannen ska sedan ha slängt ned kvinnan på marken och tryckt hennes huvud mot marken. Därefter försvann mannen. Kvinnan fick skador i ansiktet. I nuläget finns ingen misstänkt men polisen utreder ärendet som rubriceras som misshandel.

Det är ännu oklart om det finns något samband mellan händelserna, uppger vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen. Under söndagen kommer polisen att förhöra kvinnorna ytterligare och granska de tips som har kommit in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallen i Östersund 2016

Mer i ämnet