Två kvinnor överfölls på Frösön, natten mot lördag respektive söndag, nära Frösöbron. Foto: SVT Design

Polisen tar tillbaka uppgift om två våldtäktsförsök i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tar nu tillbaka uppgifter om att det inträffat två misstänkta våldtäktsförsök i Östersund i helgen. En kvinna har anmält våldtäktsförsök och en annan kvinna kände sig förföljd.

En kvinna har anmält ett försök till våldtäkt i helgen. Hon ska ha blivit omkullvält på Frösön. En annan kvinna har anmält att hon känt sig förföljd vid Frösöbron.

Polisen tar alltså tillbaka tidigare uppgifter om att det i helgen ska ha rört sig om två misstänkta försök till våldtäkt. Polisen tar nu in uppgifter om händelserna.

De två fallen, som Östersunds-Posten var först att rapportera om, skedde i samma område nära Frösöbron, enligt jourhavande förundersökningsledare Suss Braunerhielm.

Natten mellan fredag och lördag anmälde en kvinna att hon kände sig förföljd. Den misstänkte mannen ska vara i 25-årsåldern.

– Det var en kille som följt efter tjejen över Frösöbron, säger Suss Braunerhielm.

Granne skrämde gärningsmannen

Mathias Borin som är befäl på polisens regionledningscentral (RLC) jobbade natten mot söndag och berättar att vid 02-tiden var en kvinna i 50-årsåldern på väg till sitt hem på Frösön. Hon skulle just kliva in i sin port när hon blev omkullknuffad av en man.

– Hon upplevde att hon blev utsatt för ett våldtäktsförsök, säger han.

När en granne hörde tumultet och kom ut flydde mannen platsen.

– Vi åkte dit med ganska många patruller och spårade med hund men vi hittade ingen gärningsman, säger Mathias Borin.

Kvinnan blev enligt Borin inte fysiskt skadad. Polisen har fått ett signalement på mannen.

Fotnot: Artikeln har uppdaterats och fått korrigerade uppgifter från den ursprungliga versionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.