Hosam Aiesh och Tesfaldet Tekie får hålla sig i form i jul. Foto: ÖFK:s hemsida

Två ÖFK-are uttagna till Januariturnén

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson har på måndagen presenterat truppen till landslagets Januariturné. Två ÖFK-are finns med – och dessutom en före detta.

Hosam Aiesh och Tesfaldet Tekie får se till att hålla sig i form under julfirandet. För nu drar det ihop sig till landslagsdebut.

I Tekies fall så har han redan några gånger dragit på sig landslagströjan i ungdomssammanhang. Aiesh har inga sådana erfarenheter.

Lysande säsong

Av de båda torde ändå Hosam Aiesh ha hamnat högre upp på Janne Anderssons lista. Hans säsong i allsvenskan har varit lysande och bland annat vann han assistligan.

Tekie har bitvis varit glimrande, men väldigt skadedrabbad. Exempelvis blev hela hösten spolierad och just därför var kanske uttagningen av honom lite mer oväntad.

I truppen återfinns nu även en före detta ÖFK-are i ”Sotte”, alltså Sotirios Papagiannopoulos. Han debuterade under fjolårets Januariturné men har sedan även under tävlingssäsongen blivit uppkallad av Janne Andersson.

Ytterligare Jämtlandsblod

Med lite vilja kan man dessutom skönja ytterligare Jämtlandsblod i truppen, detta i form av Viktor Göykeres. Han är numera proffs i Brighton och har sina rötter i Ragunda, men lär nog knappast känna sig själv som så mycket jämte.

Landslagets resa den här gången ställs mot Qatar och bland annat kommer Finland att stå för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.