Olyckan inträffade väster om Ytterån.

Dödsolycka på E14

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har avlidit efter en trafikolycka på E14 strax väster om Ytterån i Krokoms kommun. Olyckan skedde på måndagseftermiddagen.

Larmet om trafikolyckan kom kl 16.38. En personbil hade kört in i ett lastbilssläp på E14 väster om Ytterån. I bilen befann sig två personer.

Polis, ambulans och räddningstjänsterna i Krokom, Trångsviken, Nälden samt yttre befäl från Östersund larmades till platsen.

– Vi har stora resurser på plats och vägen kommer att vara avstängd ett tag, sa Sven-Erik Svensson, inre befäl hos räddningstjänsten Jämtland.

En kvinna i 70-årsåldern avled senare. Hon är hemmahörande i Jämtland. Föraren i personbilen fördes till sjukhus. Enligt Region Jämtland Härjedalen så är det en äldre man som har fått allvarliga men inte livshotande skador.

Lastbilens förare ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Körde ut från sidoväg

Enligt räddningstjänsten ska en lastbil med trailer ha kört ut från en mindre sidoväg ut på E14 i riktning mot Åre. Personbilen som färdades i samma riktning hann då inte få stopp utan körde med full kraft in i trailern.

Det är den andra dödsolyckan på kort tid som inträffat i länet. 6 december omkom två kvinnor i en trafikolycka på E45 utanför Brunflo. Där var en timmerbil, en personbil och tre hästekipage inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.