Väktaren kände mycket väl igen 50-åringen där vid busstorget och deras möte har nu lett till en anmälan om stöld alternativt häleri. Foto: Arkiv SVT

Misstänkt underklädestjuv greps av väktare

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen ingrep en väktare mot en man vid busstorget i centrala Östersund. Han bar på varor som kändes lite udda, till exempel finare underkläder och leggings – och varorna hade prislappen kvar.

Mannen, som är i 50-årsåldern och förekommer i flera polisiära ärenden, är nu misstänkt för stöld alternativt häleri. Varorna som han hade kunde genom en annan polisanmälan samma dag härledas till ett inbrott i centrala stan.

Inbrottet ska ha skett under helgen och förutom de plagg 50-åringen bar med sig så hade han exempelvis 4 000 kronor i kontanter. Prislapparna går också att knyta till samma butik.

Även om det nu inte går att binda 50-åringen till själva inbrottet så har inte det så stor betydelse ur ett rättsligt perspektiv. Straffet för häleri är i princip detsamma som för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.