Foto: Montage

SVT:s Uppdrag Granskning granskar Östersunds FK

Uppdaterad
Publicerad

”Blåsningen i Östersund” är rubriken på Uppdrag Gransknings reportage om den allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK.

SVT:s Uppdrag granskning har vid flera tillfällen de senaste året varit i Östersund för att samla in material till sin granskning som publiceras den här veckan. I morgon, tisdag, publiceras fyra delar på SVT Play och på onsdag sänds granskningen i ordinarie ”Uppdrag Granskning” i SVT1 kl 20.00.

”Östersunds FK är fotbollslaget som förfört inte bara hela Jämtland, utan även fotbollsälskare i Sverige och ute i Europa. Men tänk om sagan visar sig vara för bra för att vara sann?” skriver Uppdrag Granskning.

”Hemligt spel”

”Från ingenstans seglade den lilla klubben ÖFK rakt in i fotbollens finrum och tog sig till och med ut i Europa för att möta internationella storlag. Men bakom kulisserna i det jämtländska samhället har det samtidigt pågått ett hemligt spel som nu kan sätta klubbens framtid på spel. Och i centrum finns klubbens tidigare ordförande, Daniel Kindberg”, skriver Uppdrag granskning i ett pressmeddelande.

Rättegång i vår

Daniel Kindberg var tidigare både vd för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem och ordförande i Östersunds Fotbollsklubb, ÖFK.

Han är nu åtalad misstänkt för ekonomisk brottslighet, anklagelser som han nekar till. Rättegången börjar senare i vår.

Se fler artiklar i ämnet här nedanför

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.