Räddningstjänst, polis och ambulans på platsen där tre personer dog i en allvarlig bussolycka på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen. Foto: TT

Undersökningar av olycksbussen drar ut på tiden

Publicerad

Resultaten av de tekniska undersökningar som gjorts på olycksbussen som inträffade i Sveg söndagsmorgonen 2 april i år drar ut på tiden.

I polisutredningen har alla som överlevde olyckan hörts, men frågetecken kvarstår. Polis och åklagare väntar fortfarande på vissa resultat gällande den buss som var inblandad i olyckan utanför Sveg, då tre högstadieelever omkom och flera skadades.

Åklagare Mikael Bäckström har under onsdagen varit i kontakt med Haverikommissionen som meddelat att det inte kommer några resultat denna vecka, men att det ”möjligen kan inkomma någon form av resultat under nästa vecka”.

– Jag kommer härefter i samråd med polisen bedöma vad som ska göras i ärendet, meddelar Bäckström i ett mail till SVT.

Haverikommissionen har bland annat tittat på faktorer som vägunderhåll, och om det funnits säkerhetsbrister på bussen. Kommissionens arbete kan leda till nya säkerhetsrekommendationer för att undvika att något liknande händer igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet