Framtiden för utbyggnaden av Tott hotell i Åre är osäker. Foto: SVT

Utbyggnad av hotell i Åre till domstol

Publicerad

Det krävs åtgärder redan nu för att reda ut parkering, trafik och säkerhet i området vid Tottbacken och Tott hotell, menar samfällighetsföreningen.

Kommunstyrelsen i Åre beslutade i mars att anta detaljplanen för en utbyggnad av Tott hotell i Åre. Nu har Tottbackens samfällighetsförening överklagat beslutet till Mark- och miljödomstolen.

Föreningen menar att det redan nu finns problem med trafiksäkerhet, parkering och framkomlighet på grund av att området växer snabbt.

LÄS MER: Exploateringen i Åre sliter hårt på miljön

Tottbacken används för alpin träning vilket gör att mycket barn och ungdomar rör sig där. Hotellet har inte nog med parkeringsplatser för gästerna, och Tottvägen används som parkeringsplats trots förbud. Det behövs även åtgärder för att klara trafiken vintertid och med tunga bussar och släpvagnar, enligt föreningen.

Nu vill de att beslutet upphävs och återförvisas till kommunen för man ska ta fram en fungerande trafiklösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.