Blommor och tända ljus utmed vägen där den allvarliga bussolycka på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen inträffade. Foto: Nisse Schmidt/TT

Utredningen av bussolyckan i Härjedalen försenas ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Den tekniska utredningen av bussolyckan i Härjedalen dröjer – igen. Kammaråklagare Mikael Bäckström hoppas att den ska bli klar före jul men vågar inte lova något.

Det har nu gått drygt 7 månader sedan en buss med högstadieelever från Skene i Västergörland körde av E45 utanför Sveg och tre elever omkom. Över 20 fick så svåra skador att de behövde sjukhusvård. Men utredningen har dragit ut på tiden och på tisdagen kom beskedet att den försenas ytterligare. Enligt kammaråklagare Mikael Bäckström har nya saker dykt upp och polisen inväntar fortfarande vissa resultat innan den tekniska undersökningen är färdig.

– Exakt vad det gäller vill jag inte gå ut med. Det öppnar bara för spekulationer, säger Mikael Bäckström till SVT Jämtland.

Bussolyckan i Härjedalen

Nu är beskedet att den tekniska utredningen ska vara klar före jul, men fortfarande råder en viss osäkerhet.

– Jag vågar inte lova. Måhända kan det bli aktuellt med ytterligare någon åtgärd beroende vad den tekniska undersökningen visar, till exempel förhör med någon, säger Mikael Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet