Polisens tekniska utredning har fortsatt under dagen. Hör gruppchefen Hans Engqvist berätta vad man har gjort. Foto: SVT/Jakob Wesslund

Utredningen av villabranden fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniska utredning om vad som kan ha orsakat den stora branden i Odensala som kostade två människor livet fortsätter idag.

Under dagen söker man bland annat igenom den nedbrända villan med hjälp av polishund och håller förhör med vittnen. Men i nuläget är det fortfarande oklart hur branden uppstod.

– Vi vet inte så mycket mer än att branden var mycket våldsam och att elden spred sig kvickt. Vi hoppas att utredningen ska ge oss en tydligare bild, säger Per Thelin på polisen i Östersund. 

Området är fortsatt avspärrat under dagen och polisens utredare kommer att finnas kvar på platsen.

– Vi räknar med att kunna ta bort avspärrningarna och färdigställa arbetet på plats ikväll, säger Hans Engqvist, gruppchef på polisen i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.