En personbil och en timmerbil har kolliderat på E 45 söder om Brunflo. Just före klockan 14 var det långa köer på E 45. Foto: SVT

Utredningen kring dödsolyckan i Haxäng avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har avslutat utredningen kring den svåra trafikolyckan på E45 utanför Brunflo i december, då två personer avled. Den exakta orsaken till olyckan går inte att fastställa, men bländade solljus kan vara en orsak.

Det var vid lunchtid den 6 december 2018 som olyckan inträffade. En timmerbil, en personbil och tre hästekipage var inblandade i olyckan där sex personer skadades och två kvinnor avled.

Polisens utredning visar att personbilen körde in i det bakersta hästekipaget och kom över i mötande körfält. Där frontalkrockade bilen med en timmerbil. Föraren i personbilen avled.

Vid kollisionen kom timmerbilen över i körfältet där hästekipagen befann sig. En kvinna i det första ekipaget skadades så svårt att hon avled.

Bländande sol

Exakt varför olyckan inträffade har inte gått att fastställa då kvinnan som körde bilen omkommit. Men flera personer har vittnat om att solen stod lågt och var bländande för den som körde söderut. Det kan ha bidragit till att kvinnan inte uppmärksammade hästekipagen.

En teknisk undersökning har gjorts av fordonen och inga tekniska brister har hittats.

Lastbilsföraren är inte misstänkt för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.