Det var stillsamt på Kanslihusgränd morgonen efter evakueringen. Foto: Samuel Boström/SVT

Utrymning av flerfamiljshus påbörjades – larm om överhängande fara för explosion

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i natten påbörjades en utrymning av en fastighet på Kanslihusgränd i centrala Östersund. En polispatrull hade hittat ett misstänkt farligt föremål.

Efter att en polispatrull hittat ett föremål som bedömdes vara explosivt och innebära fara för människor i omgivningen vid 22-tiden onsdag kväll påbörjades utrymning av en fastighet på Stadsdel norr i Östersund.

Nationella bombskyddet kopplades in och de gjorde bedömningen att föremålet var ofarligt. Polisen kunde därför flytta på föremålet. Vid 01-tiden ska det misstänkt farliga föremålet ha avlägsnats och utrymningen av fastigheten kunde avbrytas.

I samband med att det misstänkt farliga föremålet påträffades greps två personer. Polisarbetet fortsatte med utredningsarbete i form av förhör och husrannsakan.

Polisen om onsdagskvällens två dramatiska händelser:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.