Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Erik Mårtensson/TT

Vägrade betala för taxiresa – åtalas för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 50-årsåldern som misstänks vara inblandad i knivdådet i Krokom åtalas nu för bedrägeri. Hon misstänks för att ha vägrat betala en taxiresa för tusentals kronor.

Det var en natt i augusti som kvinnan ska ha beställt en taxi från Nälden till Bispgården. Enligt åklagarens stämningsansökan ska kvinnan ha sagt till taxichauffören att hon hade pengar och skulle betala för resan när hon kom fram.

Men när taxin kom fram till Bispgården vägrade kvinnan att betala taxiresan som kostade 3.494 kronor. I förhör har taxichauffören berättat att denne under en timme försökte få betalt för resan utan att lyckas.

Kvinnan minns inte händelsen

Kvinnan har i förhör varken erkänt eller förnekat brott.

– Hon ska ha varit berusad och kommer inte ihåg händelsen, det är hennes förklaring, säger ansvarig åklagare i fallet, Emil Tiberg.

Taxi Östersund yrkar nu på ett skadestånd från kvinnan som ersättning för taxiresan.

Misstänks även för knivdåd i Krokom

Samma kvinna har suttit häktad i över en månad, då misstänkt för grov misshandel.

Det var i slutet av oktober som en man i 60-årsåldern knivhöggs i ryggen i sin lägenhet i Krokom. Kvinnan och en man i 45-årsåldern greps misstänkta i ärendet, men båda nekar till brott.

I mitten av december försattes kvinnan och mannen på fri fot, men de är fortsatt misstänkta för brottet.

LÄS MER: Efter knivdramat i Krokom: Misstänkta kända av polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.