Foto: SVT arkiv.

Vaktbolag på Wargentinsskolan

Publicerad

Det har varit ovanligt stökigt på Wargentinsskolan i höst. Därför har ledningen valt att ta in ett vaktbolag som besöker skolan.

Häromdagen upptäcktes två mindre brandhärdar i ett trapphus. Någon hade tänt på pappershanddukar.

– Det var väldigt lite så det blev ingen åverkan. Det luktade lite, säger Johan Jonsson som är intendent på Wargentinsskolan.

Skolan har gjort en polisanmälan, en misstänkt finns.

– Det är en före detta elev, säger Johan Jonsson.

Stökigt i kaféet

Men det är inte enda incidenten som skett på skolan nu under hösten. För några veckor sedan var det några elever som uppträdde väldigt stökigt i skolans kafé, Lyan. Bland annat hade de vattenkrig. Andra elever upplevde det som olustigt, men när lärare och personal försökte säga till eleverna som bråkade så hände inget.

– De blev inte lyssnade på, säger Johan Jonsson och fortsätter:

– Då tog vi ett beslut att ta in ett vaktbolag.

Sedan dess går vakter runt på skolan i några timmar per dag.

– Vi upplever att det lugnat ner sig, säger Johan Jonsson.

Kortare öppetttider

Skolan beslutade även att förkorta Lyans öppettider. Normalt är fiket öppet till klockan 18 men i och med det som hade hänt, så beslutade man att stänga redan klockan 16.

Vaktbolaget kommer vara på skolan till och med fredag. Därefter hoppas Johan Jonsson att de inte ska behöva deras tjänster längre. Fikets begränsade öppettider kommer däremot bestå till och med höstlovet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer