En av de misstänkta våltäkterna ska ha skett på Storgatan i Östersund. Nu läggs utredningen ner. Foto: SVT

Våldtäktsutredningar läggs ner

Publicerad

Under sommaren anmäldes två överfallsvåldtäkter i Östersund inom mindre än ett dygn. Nu läggs båda utredningarna ner.

Det var i mitten av juli som en kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon utsatts för en våldtäkt på en innergård på Köpmangatan i Östersund.

Drygt ett dygn senare ska en annan annan kvinna i 20-årsåldern blivit våldtagen utomhus på Storgatan. Polisen sökte i detta fall efter tre misstänkta gärningsmän.

Fick in flertal tips

Polisen gick ut med detaljerade signalement och berättade även att de fick in flera tips. Men inga personer delgavs misstanke och nu läggs båda utredningarna ner.

– Den på Köpmangatan är nerlagd och den på Storgatan ska läggas ner här i dagarna, det är bara en formalitet att någon ska gå in i systemet och stänga ner den, säger Johan Sangby vid Östersundspolisen.

Förhör har inte gett utslag

Polisen har hållt flera förhör med målsägande och vittnen och även dna har analyserats, men enligt Johan Sangby har det inte lett fram till någon dna-träff.

– Vi har inget mer att bearbeta och har kontrollerat alla spår, säger Johan Sangby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer