Foto: SVT

Vården i stabsläge

Publicerad

Region Jämtland Härjedalen har gått upp i stabsläge med anledning av skogsbränderna i länet. Det innebär att beredskap finns om behov för att behandla skadade människor.

I förmiddags beslutade regionledningen att vården skulle gå upp i stabsläge. Bland annat så har hälsocentralerna i Sveg och Hammarstrand förberett sig för att kunna möta de skador som kan bli aktuella.

Utökade öppettider

Om ett större skadeläge uppkommer behövs också personal för att bemanna upp på hälsocentraler och kanske utöka öppettiderna.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

– Det kanske till och med blir aktuellt med att ha öppet över helgen, vilket vi inte brukar ha i vanliga fall, säger Elisabeth Sundequist, enhetschef på Hammarstrands hälsocentral.

Gör sig förberedda

Elisabeth Sundequist berättar vidare om hur Hammarstrands hälsocentral förbereds. – Vi kommer bland annat ta oss till brandstationen och lämna kontaktuppgifter om hjälp behövs, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet