Varnar för svarta Mello biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Biljetterna som släpps först den 24 oktober finns att köpa på Blocket redan i dag.

Förväntningarna på Melodifestivalen i Östersund i februari nästa år är höga och biljetterna väntas bli eftertraktade. SVT:s samarbetsparter när det gäller arrangemanget Live Nation varnar för ”svarta biljetter”, så kallade andra hands biljetter som säljs på Blocket via sajten biljettnu.se. Där kan man redan idag förboka biljetter som ska betalas nu trots att biljetterna inte finns.

– Konsertbesökarna blir lurade eftersom biljetterna släpps först den 24 oktober och skulle det vara så att det tar slut så finns det ingen garanti för att dom här andrahandstjänsterna får tag i biljetter för att kunna leverera som man lovat, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

För att vara säker på att man ska få en biljett ska man istället vända sig till den auktoriserade återförsäljaren som i det här fallet är Ticknet.

Vi har under fredagen sökt Biljettnu.se utan att lyckas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.