Foto: SVT

”Vårt omklädningsrum är ofräscht”

Uppdaterad
Publicerad
Årskurs 4 på skolan i Kälarne är missnöjda med hur deras omklädningsrum ser ut och har nu lämnat in ett medborgarförslag till Bräcke kommun.

Allt började med att eleverna tittade på ett avsnitt av SVT:s program ”Lilla Aktuellt Skola” och såg hur andra elevers omklädningsrum såg ut och insåg då att deras kunde förbättras.

– Sen åkte vi till Bräcke och lämnade in ett brev, säger Alva Kriström.

Engagemang

Det är ett gäng engagerade unga medborgare som driver frågan om ett fräschare omklädningsrum. I förslaget tar de bland annat upp att de vill ha ett fungerande lås på toaletten, dörrar istället för draperier in till duscharna och i killarnas omklädningsrum vill de ha en klocka.

– Det skulle vara jätteroligt om de här sakerna blev bättre och då skulle folk vilja duscha mer, säger Wilma Flatmo.

Enligt tjejerna så avstår många att duscha på grund av att det tar för lång tid för vattnet att bli varmt och för att man inte tycker om att bara duscha bakom ett draperi.

Kanske fler förslag

Om det här förslaget går igenom, kan det hända att ni lämnar in fler förslag då?

– Ja, om det finns något mer vi vill renovera men vi gillar ju vår skola mycket som den är. Men när det gäller duscharna är de inte så fräscha, säger Jytte de Lange.

Medborgarförslaget ska behandlas av Bräcke kommun under nästa kommunfullmäktige och eleverna hoppas på en förändring.

TV: Se hela nyhetsinslaget här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer