Pelle Ljungdahl, arbetsledare hos Vatten & Miljöresurs Foto: Morgan GripVisa alla (5)
Visa alla (5)

Vattenläckan i Älvros lokaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att hitta vattenläckan i Älvros i Härjedalens kommun återupptogs på torsdagsmorgonen. Vid lunchtid hade man lyckats hitta den ungefärliga platsen för läckan och har påbörjat åtgärder.

Klockan 12.15 meddelade arbetsledaren Pelle Ljungdahl att man lokaliserat vattenläckan till en sträcka på 150 meter där den ska finnas. Därmed har man kunnat göra omkopplingar så att bara sju hushåll var utan vatten då.

Vattenläckan uppstod i går och arbetet med att hitta den avbröts igår kväll.  ”Mörkret och tjälen i marken gör att felsökningen inte kan fortsätta under natten”, skrev Vatten & Miljöresurs då på sin hemsida.

Ett hundratal hushåll i Älvros har varit drabbade av vattenläckan.

– De som har högt belägna fastigheter var helt utan vatten, säger Pelle Ljungdahl.

Kan hämta vatten i kärl

Exakt när läckan kan vara lagad vet man inte i nuläget, men antagligen kommer arbetet pågå in på nästa vecka skriver Vatten och Miljöresurs på sin hemsida. Fram tills dess finns vatten att hämta vid Vattenverket på Näset i Älvros och det är bra om man tar med sig egna kärl.

– Våra börjar ta slut, men vi ska hämta fler från Lofsdalen.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Thomas Eriksson hämtar vatten hos Håkan Westling vid Vattenverket på Näset i Älvros. Foto: Morgan Grip

Artikeln kan uppdateras.

Vatten & Miljöresurs

Visa

Kommunerna Berg och Härjedalen har numera ett gemensamt bolag, Vatten & Miljöresurs, som ansvarar för vatten, avlopp och sophantering i de båda kommunera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer