• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Joel Nordkvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: SVT

”Vi kan inte lova förtur till någon skola”

Publicerad

Föräldrar och barn på Körfältsskolan i Östersund är upprörda och oroliga efter beskedet att alla barn måste flytta till andra skolor från och med höstterminen 2020.

Joel Nordkvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, kan inte lova förtur till någon specifik skola.

– Kommunen kan inte bestämma var barnen ska gå skola, utan det är fritt skolval till både kommunala och friskolor som gäller, men med närhetsprincip.

Kommer kommunen se till att syskon inte splittras och hamnar på olika skolor?

– Det är inget vi kan lova, men vi kommer så långt det går försöka tillmötesgå sådana önskemål.

Grundsärskolan blir kvar på Körfältet i detta förslag, men sedan tidigare har kommunen sagt att grundsärskolan skulle koncentreras till nya lokaler på Storsjöskolan. Gäller det fortfarande?

– Det finns beslut på det sedan tidigare, så det gäller. Grundsärskolan blir kvar på Körfältet läsåren 2020/2021 och 2021/2022 och efter det kommer man flytta till Storsjöskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer