Efter VM 2007 fick Åre kritik för bristande miljötänk. Inför årets tävlinger skulle det bli annat. Så här sade Niklas Carlsson i november inför VM.

”Vi redovisade en ambition”

Publicerad

Niklas Carlsson, vd för Åres VM-bolag, beklagar att deras budskap på hemsidan uppfattats som vilseledande. Samtidigt är han lite förundrad av att det blivit som det blivit.

Centralt i Reklamombudsmannens fällning är att VM-bolaget använt begreppet ”fossilfritt” i en rubrik på hemsidan. Bevisligen var inte organisationen fullständigt fossilfri.

– Vi hade en ambition att vara så fossilfria så långt som det bara gick och under den här rubriken följde en redogörelse över hur långt vi nådde i realiteten med olika miljömål, säger Niklas Carlsson.

I fällningen skriver man att sidan och formuleringen hade kommersiella syften och att rubriken om ”fossilfritt” radats upp med andra solklart kommersiella budskap. Därför ser man på rubriken som ett kommersiellt budskap med ett tydligt signalvärde, men som de facto inte var sant.

Fällningen i sig får inga konsekvenser för VM-bolaget, mer än att man bildligt får ställa sig i skamvrån.

I klippet kan du höra hur Niklas Carlsson resonerade om hållbarhet i november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer